Dag 26: Dejligt vejr og positive tegn

(Hviledag i Astorga)

Lucy kom afsted i dag, efter morgenmaden, som var alle tiders. Jeg havde ellers sagt til hende, at hun ikke skulle betale noget for værelse og middag, men hun havde alligevel lagt 50 € på mit sengebord - opdagede jeg. Nå, der var ikke andet at gøre end at acceptere det. De er jo ærekære. Sagde, at så gav jeg altså middag i Santiago de Compostela. Tror dog ikke, at det hjælper.

Hun fik et ordentligt kram og et bedste ønske på vejen, til afsked, selv om hun ikke var meget for det. De koreanere er altså ikke meget for at vise alt for mange følelser. Sådan er de opdraget. Vi håbede på at ses igen i Santiago.

Jeg prøvede at snakke med en dårligt engelsk talende receptionist om at finde en podologisk, til min fod. Hun ringede til det nummer, jeg havde fået i går, men ingen svar. Hun mente, at det var lidt tidligst, klokken var 09.30, hmm? Nå, jeg kiggede i stedet på nettet og fandt een på en vej, jeg kunne se på bykortet og besluttede selv at gå derhen. Fik hævet nogle penge på vejen.

Fandt stedet og ringede på, men hun kunne ikke et ord engelsk, så jeg kunne ikke gøre mere. Gik til apoteket tæt ved, hvor jeg havde købt desinfektionsmiddel i går og jeg fik snakket med en venlig dame derfra, der gik med mig hen for at tale med Elisa, som skulle være podologisten. Hun havde kun åbent onsdag, så jeg måtte finde en anden løsning. Til gengæld hjalp apotekeren mig med at finde den fysioterapeut og åbenbart også osteopat, jeg fik anbefalet i går. Tog hen og bestilte en tid, kl. 11.45.

Gik lidt rundt i byen og senere ind på en bar til en kop kaffe og en flaske vand, for at fordrive tiden. Finder også en sportsnutik, hvor den flinke dame hjælper mig med at finde nogle skoindlæg til mine vandresko. Får dem lagt i og prøver mine vandresko - havde gået i mine slippers indtil da. Gik med mine sko i en let gennemsigtig rygsæk, som jeg har lånt af gode venner. Sikken en forskel. Nu føles fødderne, som om de sidder fast. Hvor dum kan man være. Skulle selvfølgelig have købt skoindlæg, da jeg købte vandreskoene. Tanken strejfede mig, men den blev der. Idiot, Peter, så kan du lære det! Igen, igen og igen.

Kommer til det center, hvor fysioterapeuten er, sammen med tandlæge og tandtekniker, kunne jeg se på skiltet og de eksamensbeviser, der hænger i venteværelset. 5 minutter i tolv kommer David og vi går ind i hans rum. Han spørger til, hvor jeg har mest ondt og jeg siger lægge og sener omkring hælen. David kan engelsk, så ingen problemer med at forstå hinanden.

Ned og ligge på maven og jeg får en rulle under fødderne. Infralys sikrer, at jeg holder varmen. Han går til sagen, kan jeg mærke, fra starten. Yes, det tegner godt. Han arbejder målrettet med venstre læg og fod længe. Det gør avs, men som med Caminoen - det gode kommer efter smerten - kan ikke siges tit nok. Behagesyge mennesker får det aldrig godt i livet, fordi intet er for godt til dem og alt skal helst være så let som muligt.

Godt man har lært at trække vejret rigtigt og puste ordentligt ud. Det mindsker smerten. Jeg kan selv mærke klumperne, når han kører op ad læggene. Efterhånden bliver senerne mere bløde, kan jeg mærke. Han er god. Det ved man hurtigt, når man har prøvet Body-SDS og andre terapeuter. Denne fyr ved, hvad han har med at gøre. Efter venstre ben, så højre. Den har det noget værre, kan jeg mærke. Det kan han også mærke, så han går til stålet - av, for en i h......... , men tøsedreng er man jo ikke, absolut ikke!

Efter begge ben, så får nakken og skuldrene en ordentlig tur. Fortæller ham, at min venstre arm har været brækket i år, så han er klar over det. David laver nogle øvelser, der ligner dem, som også bruges i Body-SDS, især omkring nakke og skulder, når man ligger på ryggen. Det samme med armene.

Ca. 50 minutter efter er han færdig og han beder mig om at gå frem og tilbage. Han ser på min vabel og siger, at jeg skal rense den ordentligt og komme Compeed på, så vil jeg kunne gå Camino igen i morgen. Jeg har ikke brug for en fodlæge. Kan allerede mærke en forskel, meget endda. Han siger også, at det er absolut nødvendigt, at jeg træder ned på hele foden, ellers kommer muskelsmerterne igen på lægge og ankel.

Jeg kan kun anbefale alle, der går Camino og som har muskelproblemer. Tag til Astorga, og find David Abel Simon Cabezas, tlf. 987 618 8847. Det hedder Fisiopostural og ligger på Postas 5 bajo. Se også www.fisiopostural.com.

Går forbi Farmacia og får den rigtige Compeed til min vabel. Igen den flinke dame, der prøvede at hjælpe tidligere. Hun genkender een.

Således opmuntret går jeg til det store torv, køber mig et par tapas og et glas vin og nyder bylivet. Bagefter til hotellet, får vasket noget tøj og så skal jeg slappe af og senere få opdateret de manglende dage.
-----------

Vasker mit tøj, hænger det op. Beslutter at opdatere det det manglende, så jeg ikke skal slås med det også bagefter. Rettidig omhu må jeg blive bedre til. Så det gør jeg, faktisk 2-3 timer, indtil jeg må afsted for at få noget aftensmad. Går stille rundt i byen og nyder menneskene. Der er altså noget levende over spanske mindre byer. De kender hinanden og alligevel ikke sådan lidt indgroet - nok i mig selv. Skønt!

Får købt mig en ordentlig livrem. Er træt af min "rigtige" til det, jeg er i gang med, en trinløs livrem. Så kan jeg også få fotoapparatet på livremmen i etuiet, i stedet for lommen.

Mens jeg skriver dette her, hører jeg Corinne Bailey Ray, og cd'en hedder det samme. Hun er bare ganske god. Gode tekster er det, ikke den sædvanlige liren af selvfølgelige tekster, som man ofte hører. Hun har også en god indfølelsesevne i sin sangteknik, så class er der. Det første nummer - Like a star - en sang med så meget indfølelse, at man kun tage hatten af for denne sanger. Hvordan gør hun det?

Man bliver faktisk helt høj af at høre denne fantastiske sangerinde. Hør hende, hvis du ikke kender henne.

Jeg tager chancen og prøver endnu en gin og tonic på samme sted, hvor lucy og jeg var i går. Nej, den var ikke så god som i går.

Tager på samme restaurant som i går. Lige ved siden af. Chefen, der er en køn smilende kvinde, lidt for tynd måske til min smag, genkender mig. Måske pga. drikkepengene, hvem ved. Uanset hvad, så er det dejligt at blive modtaget med et smil, der ikke er påtaget. Sådan noget ved man med det samme. Det er jeg faktisk verdensmester i. På det punkt er jeg et forfærdeligt menneske. Jeg kan lugte falske mennesker på lang afstand. Til gengæld har jeg så det problem, at jeg gerne vil alle mennesker flere chancer, så det modarbejder min lugtesans. Lidt balance skal der vel være i det. ikke kun til min fordel, rimeligt nok.

Jeg kan se, at der sidder nogle peregrinos ved bordet ved siden af. Sidder med ryggen. Fik ikke set ordentlig på dem, da jeg satte mig ned. Jeg får heller ikke peregrino menu. No, ikke disse dage. Synes dog, at jeg hele tiden kan høre en stemme, jeg kender, der sidder med ryggen til mig. Det er 3 kvinder og een mand. Kvinderne taler mest og især een med amerikansk accent og der sidder også een med tysk accent. Jeg må i min ærlighed indrømmer, at der ikke er noget værre er, udover mænd, pralende kvinder, der skal gøre indtryk. Havde mistanke om, at det var David, denne elegante englænder, de forsøgte at gøre i indtryk. Jeg kan kun sige, at kvinder lyder lige så forfærdeligt som mænd, i den situation.

Da jeg rejser mig, så vender jeg on og kan genkende Davids hår bagfra. Vi hilser hjerteligt og jeg snakker lidt sammen med gruppen. Vi planlægger at nå det samme som i morgen.

Får betalt min regning. Disse søde damer med smil får selvfølgelig gode drikkepenge. Sådan er spillets regler, uanset at jeg ville have givet dem. Da jeg går, får jeg et smil, tak.

Nå, nu hører jeg Trouble Sleeping, mens jeg skriver. God sang, tror jeg sidder og vrikker lidt med kroppen, eller jeg ved, at det gør jeg. Fed sang at danse en dans med den, man elsker. Prøv det og lad mig høre:-)

Nå, nu vil jeg sætte nogle billeder i bloggen og bagefter vil jeg blødgøre min højre fod. Har allerede kommet varmt vand i badekarret, så nu vil jeg slappe af, inden søvnen. Vil gerne tidligt op, så jeg har god tid til morgendagens dont.

Der er vist nogen i Nuuk, der har fødselsdag i dag eller så var det i går. Tillylkke, Morten.

Indtil i morgen, så godnat med Corinnes sang, Butterfly, en smuk sang. Man kan kun glad i seng, så det gør jeg. Godnat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.