Museum og rundtur

Besluttede under morgenmaden, at vi ville tage på det Jødiske Museum, som Daniel Libeskind har tegnet. Vi er så heldige at bo i bydelen Mitte, hvor alle de historiske vigtige steder og bygninger ligger, så man kan gå til det hele.

Hele den jødiske historie i Tyskland bliver fortalt og vist i dette fantastiske hus, hvor indgangen er en gammel bygning, hvorefter man går ned at en trappe til underjordiske gange og så bagefter op i de nye bygninger. Udstillingen er opbygget sådan, at den anvender alle former for virkemidler, fra det gammelkendte med genstande, tekst og billeder til moderne teknologi.

Det koster kun 7€ at komme ind plus 3€ for at leje en iPod Touch med høretelefoner. Det sidste skal man gøre, hvis man vil have det fulde udbytte af udstillingen. Man får meget information og lærer meget.

Vi var inde i museet i næsten 4 timer og man kunne sagtens have brugt endnu, men til sidst får man jo ondt i fødderne og hjernen får brug for en pause. Man kan dog alle vegne finde sammenklappelige stole, der hænger på væggen og tage sig en pause.

Endnu en dag til eftertanke - meget endda.

Bagefter frokost på et spisested, hvor det virker som om, at mange er stamkunder. Stedet var familieejet, kunne man se og høre. Dejlig, venlig betjening og god kvalitetsmad til få penge. Berlin virker til at være en del billigere end København, og venligere, skulle jeg hilse og sige.

Chechpoint Charlie skulle ses, det tog 4 minutter derhen. Selvfølgelig et sted, hvor alverdens krejlere skal tjene penge. Vi hoppede op på en turbus ved stedet, da der lige kom een forbi, hvor man kunne informationen på dansk. Vores dosis for museer var opbrugt for i dag. Der er grænser form, hvor meget hjernen kan kapere på een gang, især med indhold som det jødiske museum.

Berlin er et sted, hvor man tør. Arkitektur i alskens udgaver. Dagens museum er et godt eksempel. Storhed, er det ord, der først kommer til mig, om byen. Og lige efter, hvad det er, der skaber storhed? Kunne skrive en masse om det, men det er pladsen for kort til lige nu. Senere, måske - men i hvert fald noget med, at det kræver, at mange mennesker bor tæt sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.