Berlin

Det første vi besøger her i Berlin, er Berliner Dom, en protestantiske domkirke, apropos gårsdagens indlæg om klosteret i Nuuk og betragtninger om religion. Mere om det senere.

Vågnede selvfølgelig af mig selv kl. 03.30 i morgen. Sådan er det altid, når jeg skal ud at rejse. Ikke fordi, jeg er bange for at flyve, slet ikke. Mere angsten for at komme forsent.

Fik checket op på, hvordan vi kommer til hotellet i stedet for. Gik i bad allerede kl. halvfem. Vi skulle flyve kl. 08.00. Vi var der i god tid og igennem security kl. 06.30 og det tog 2 minutter.

Det tager jo ingen tid at flyve til Berlin fra København. Da vi ankom tog vi bus X9 til U-Bahn Zoologischer Garten, hvor vi steg på U2. Af ved Spittelmarkt og gå 3 minutter til hotellet. Nemt. Dejligt hotel, forholdsvis nyt - Titanic Comfort Hotel. Det ligger i bydelen Mitte.

Vi fik heldigvis vores værelse med det samme, kl. 10.00. Det var godt at kunne komme på det lille hus og få slappet lidt af, inden byturen. Jeg fik en lille lur, mens fruen krydsede af, hvad vi skulle nå i dag, altså på gå-ben.

Det første sted, vi skulle se, var som nævnt foroven, Berliner Dom. Det kostede 7 € for os hver at komme ind. Det skulle vise sig at være de bedste 7 €, vi har brugt på "museumsbesøg", var vi enige om bagefter.

Vi satte os ned og nød det store flotte rum. 20 minutter efter skulle der være et foredrag om domkirken og dets historie, så det besluttede vi os for at høre, selv om det skulle være på tysk. Det var et godt valg. Den ældre herre var helt eminent til at fortælle, så vi fik lært en del om kirken og dens traumatiske historie. Kirken er som sagt protestantisk og har været på den østtyske side under den kolde krig og ødelagt under bombningerne af Berlin. I lang tid forfaldt den bare, indtil en genopbygning blev påbegyndt for vesttyske penge. Så tjente DDR på det og det gav arbejde til folk i Østtyskland. Noget for noget, hedder det vist.

Domkirken blev indviet i 1993, 4 år efter murens fald. Imponerende arbejde. Vi kom helt op til kuplen, indvendig som udvendig. Udenfor kunne vi se ud over Berlin. Det store kendte TV- og Radiotårn fra Østtyskland tiden, ligger tæt på. Flot syn.

Desværre kan jeg ikke i dette indlæg vise nogle billeder derfra, da jeg tog billederne med min iPhone og indlægget her skrives med min iPad. Selv om jeg har prøvet at få billederne på iCloud for at kunne hente dem ned på iPad'en, er det ikke lykkes endnu. Håber det funker i morgen.

Vi gik på Unter den Linden op mod Brandenburger Tor og videre til Rigsdagen, som vi ikke kom ind i, da man skal have bestilt i god tid inden. Videre til Holocaust-Mahnmal, hvor der står 2.711 mindesten på rad og række. Museet, der ligger nedenunder, besøger vi i morgen. På vejen derhen var vi også forbi et mindecenter for drabet på sigøjnerne fra 1933 og til krigens slutning.

Videre til Bebelplatz for at se de tomme boghylder nede i jorden, et minde om nazisternes store bogafbrænding den 10. maj 1933.

Og så et smut forbi en meget smuk plads, Gendarmenmarkt, med Koncerthaus og 2 tvillingekupler på hver side, opført til henholdsvis de franske huguenotter og de tyske calvinister.

En dag, hvor der er behov for eftertanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.