Dag 1: Skulle egentligt have været afsted, men ….

De madinteresserede skal jo også have lidt. Her på dette hotel kan man lave mad med kokken, læste jeg ved receptionen. Man tager ud og handler sammen og laver mad bagefter. 60€ koster det pro persona, dog uden drikkevarer. Det må jeg prøve en anden god gang.
 
Når jeg er afsted og i øvrigt afsted med fruen, så er det vigtigt for os at prøve den lokale mad og vin. Det var ikke anderledes i går aftes. Fik en god snak med den flinke tjener. De kan jo alle engelsk. Spurgte til hvad han og køkkenet kunne anbefale.
 
Det blev en forret med tynde brødskiver i bunden, pocheret æg og fiskesuppe med grønt, som man hælder over selv. En tunsteak med bund af mos af søde kartofler, aubergigner og gourgetter og tomater som syre. Vist nok birkes strøget over. Det var Chef’s anbefaling. Og det forstår jeg godt. Jeg nød hver en bid.
 
Lokal hvidvin til – her fra Alentejoområdet. Chokoladekage med is til dessert. En kop kaffe til sidst.
 
Alt dette til 54€. En flaske god vin koster 14€. Så kunne jeg heller ikke mere. Jeg sad i øvrigt sådan, at jeg kunne se mod det åbne køkken, hvor der mod loftet hænger 4 skærme, hvorfra man kunne se kokken arbejde, fra 4 forskellige kameraer.
 
Desværre skal jeg spise her igen i aften? Nå jo, jeg skal jo ud at vandre i morgen tidlig, så jeg må vist hellere få noget ordentligt foder- måske lam? Bon appetit
———————–

Det har styrtregnet det meste af dagen. I løbet af eftermiddagen er den aftaget, så jeg håber på tørvejr i morgen tidlig. Det gør jo kun min beslutning om at være en dag mere her i Santiago do Cacem fornuftig, set i bagklogskaben.

Nede og få morgenmad ved 10.00-tiden. Det er internationalt morgenmad og du kan få lavet røræg og stegt bacon, hvis du vil.

Mens jeg spiser, overvejer jeg muligheden for at gå lidt ud og se på byen. Regnen tager til, så det er en let beslutning. Jeg går op på værelset, skriver lidt og ser lidt nyheder på iPad’en. Ellers hører jeg P1 over iPad’en.

Hen på eftermiddagen virker det som om, at jeg med regntøj kan vandre rundt i byen. Jeg skal jo have fundet stedet, hvor vandreruten starter. Og desuden vil jeg gerne købe lidt frugt og nogle karameller eller lignende til at booste kroppen op med kulhydrater, når depoterne virker opbrugt.

Jeg har jo slet ikke trænet, overhovedet, så det er med lidt usikkerhed, at jeg skal afsted. På den anden side har jeg aldrig været nogen træningsnørd og det er jo alligevel gået godt med et par caminoer på omkring og over 800 km. Stædigheden hjælper vist lidt på sagen?

Kommer afsted og vandrer direkte op til den store borg og kirken på en top. Vandringen opad går gennem den historiske bydel. Bydelen er meget velholdt, må jeg sige. Dejligt at være et sted, hvor byens befolkning værner om deres by og dens arkitektur.

Kommer op mod toppen og så ser jeg de første vandreskilte. Går en tur omkring borgen. Den er meget stor, så den må engang for mange år siden nærmest have huset hele byen indenfor murene. Ærgerligt at det regner, ellers kunne jeg godt have brugt mere tid deroppe. Tilsidst vandrer jeg med skiltene for at finde det sted i udkanten af byen, hvor min vandring skal starte i morgen.

Bagefter finder jeg et lille supermarked, hvor jeg køber 1 stort æble, 3 bananer og en pose karameller. Smutter forbi det samme Pastelaria, hvor jeg var i går. Køber et stykke pizza og en øl. Bagefter en kop kaffe og en kage. Der er jo mange dejlige kager hernede.

Slapper igen af på værelset, en lille lur, så er det ned og spise. Skal ikke have så meget mad som i går, så jeg springer oliven og brød over. Får en forret af aubergigner, tomater og mozarella, bagt i ovn, så osten smelter. Let og dejlig. På anbefaling af kokken en sammenkogt ret med lam. Smager dejligt. Tilsidst et stykke ægbudding og is. Kaffe. Jeg nyder den sidste del af min vin ved ildstedet. Læser lidt i min bog.

Så er det på hovedet i seng. Skal gerne afsted senest kl. 09.00.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.