Camino Frances 2015 – fra Villafranca del Bierzo

Vi havde snakket om det, Lisbeth og jeg, om at tage på en ny vandring her til efteråret 2015 - denne gang sammen. Og når vi kunne i forhold til vores forpligtelser med arbejde og vores begges uddannelse til Body-SDS kropsterapeuter.

Nu sker det. Vi har besluttet at vandre 183 km af Camino Francés - med start i Villafranca del Bierzo.

Vi er flyttet her i løbet af sommeren og det giver altid meget arbejde og koster penge - for at sige det mildt. Så vi har trukket det ud med den endelige beslutning. I mandags traf vi den så. Flybilletter er bestilt til Madrid (om aftenen) og næste morgen med bus til Villafranca del Bierzo. Busturen tager 6,5 time, iflg. ALSA's fartplan.

Startstedet er mit valg, da jeg har gået den før og synes, at Lisbeth skal have lov at opleve den forfærdelige vej fra Villafranca del Bierzo langs med den gamle hovedvej og motorvejen oppe på betonpiller, for så længere henne at komme til den dejlige dal. Ved godt der findes en bjergvej det første stykke, men synes, at hun skal have oplevelsen af kontrasterne.

Tanken var ellers at starte fra O´Cebreiro. Opgav tanken, da det er anstrengelserne ved opstigningen, der giver dig en fantastisk følelse, når du så kommer op. Det skal Lisbeth have lov at opleve. Man får intet forærende i livet, som Caminoen lærer een. Så det kan hun lige så godt også gøre med det samme:-). Jeg gik op mod toppen af O´Cebreiro en tidlig morgen fra Las Herrerias, en novemberdag i  2013, en fantastisk morgen, koldt og hvor den første sne faldt. Jeg husker det som om det var i går.

Vi har ikke trænet en meter endnu, men det skal vi til nu - startende i morgen. Personligt skal jeg udover vandringen i gang med at løbe. Det står ikke så galt til, da vi cykler til hverdag (dog mest Lisbeth) og også har grundtræning på vores Body-SDS uddannelse. Det skal nok gå. Jeg har heldigvis mine gamle vandresko fra sidst, som jeg vil bruge igen. Lisbeth har til gengæld fået et par nye, som hun skal gå til.

Jeg vil løbende komme med opdateringer på fremgangen i træningen. Under selve vandringen vil jeg som i de 2 andre vandringer, jeg har skrevet om på denne side, så vidt muligt opdatere hver dag. Er meget spændt på, hvordan det at vandre en Camino sammen med en anden - her min kone - i forhold til at vandre den alene, bliver for oplevelsen.

Glæder mig som et lille barn til at komme afsted og møde de dejlige mennesker i det smukke land og naturligvis en masse skønne pilgrimme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.