Dag 31 – tilbage til Santiago

(Skrevet af Lisbeth Møller Jensen)

I ly af mørket forlod vi vores overnatningssted kl 6.15. Det er lunt – 16 grader og selv om det er mørkt, er mågerne aktive – de kan både høres og ses oplyst af gadelygterne.

En hel flok pellegrinos venter foran cafeen med det sigende navn “dag og nat cafeen”. Fatter laver kaffe. Bussen kommer sharp 6.45 og der er ikke gået lang tid, inden man kan høre de første snorkelyde. Folk er trætte og vil gerne hjem, men også vemodige, fordi der skal siges farvel til friheden og goddag til hamsterhjulet.

Næsten 2 timer ind gennem landet og vi ender ved busstationen i Santiago.

En 1/2 times vandring ind til centrum, hvor vi følges med ca 10 pilgrimme på hest – som taget ud af en amerikansk western?.

Vi finder en dejlig cafe i byen. Cafeen oser af ro og bløde jazztoner. Tostados, kaffe og croissants. Vi får tjekket mails og nyheder og opdager, at Paris igen har været under angreb.

Vi skal den sidste nat overnatte på et af de berømte Parador hoteller. De blev etableret i starten af forrige århundrede ofte i historiske bygninger. Franco ville gerne forkæle visse af sine offentlige ansatte. Hotellet i Santiago ligger virkeligt smukt og oser af klasse. Tænker at det må være svært at holde masken, når sådan et par rygsæksrejsende skal indkvarteres – det er jo lige som ikke Pink Floyd eller George Clooney der ankommer?

Efter en kort udpakning igangsættes sandaljagten – det lykkedes. Peters ildelugtende sko ryger på Dumpen. Salat til frokost efterfulgt af en tur på Santiago’s museum for moderne kunst. Vi møder de 2 hollandske damer. De har været i Finisterre og skal til Porto inden turen går hjem til mand og børn. Under frokosten sidder også en ældre gråhåret mand med sin øl. Han har også været ude at vandre. Peter – det er dig om 20 år – siger jeg – du kan klare øllen og gåturen , men er for udmattet til apetizeren – tærte a la galicen style? Peter protesterer ikke?

Så er det hjem og skrive / vi skylder jo lidt på blokken.☺️

Dagen slutter med en virkelig dejlig fisk- og skaldyrsstuvning. Sikke en tur – det bliver sikkert ikke den sidste.

Sendt fra min iPhone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.