Dag 11 – til Mealhada

Jeg vågner helt af mig selv, uden vækkeur. Kan godt mærke, at vi har syndet lidt for meget i går, hvad angår vino, men værre er det altså heller ikke.

Skriver sammen med Ole omkring afgangstidspunkt. Det bliver nok omkring 08.30. Vi skal jo ikke så langt, omkring 23,5 km. Vi aftaler at mødes på ruten på et tidspunkt.

Får pakket og tager min rygsæk med ned. Betaler mit hotelophold for 2 dage, 80 € i alt, inkl. morgenmad. Ind og spise morgenmad. Probiotic er vist også godt for min mave, efter i går.

Kommer afsted, men skal lige hæve nogle penge, så det gør jeg først. Vandrekortet viser, at ruten går langs floden. Prøver at komme derud, men det ser umuligt ud. Nå, videre ad en større vej langs floden lidt længere inde. 3 gange forsøger jeg at komme ud til floden, men det ender i en blind vej og togbanen går der. Det giver lidt ekstra metre. Endelig langt om længe, ved en McDonalds kommer der et skilt, der viser vej mod venstre.

Da jeg er kommet frem fra viadukten ser jeg Ole 200 meter længere fremme. Han havde åbenbart set mig på afstand flere gange, men jeg rendte jo mine underlige veje.

Der er fladt som en pandekage, hvor vi går. Det er sku’ dejligt, dagen derpå. Vi går ganske pænt til. Får hilst på folk, der enten cykler eller kører på knallerter, nogen uden lyd, drevet af el.

Vi kommer til Ademia. Cafe. Vi går derind, kaffe og vand. Der sidder sørme nogle pilgrimme derinde. 2 kvinder, snakkesagelige. De er de første, vi har set on the road. Den ene kommer fra Mexico og den anden fra Holland. Lidt efter kommer en 3. kvinde, også fra Holland, længere inde fra cafeen. Ja, kvinder går ofte på cafe, for at bruge toilettet. Vi andre kan jo klare det lidt lettere?.

Næste dag finder ud af, hvad de hedder. I ovennævnte rækkefølge: Itzel, Leontine og Alie.

Vi får fortalt, at vi er lidt trætte, fordi v har hygget os lidt rigeligt i går. De griner?

Ole og jeg smutter videre. Vi ses måske igen.

Videre ad forholdsvis uproblematiske veje, på asfalt. Der kommer en kombineret butik og cafe. Vi får igen bestilt kaffe og juice. Jeg køber frugt også, til os begge. Havde i øvrigt også snuppet en banan til morgenmaden, så lidt har vi da.

De 3 kvinder passerer os. Vi hilser.

Yes, time to go again. Vi tager den roligt på autopiloten. Jeg får taget en del postkassebilleder. Der går sport i den. Utroligt, hvor mange forskellife postkasser, der findes.

Ruten er belagt med små byer og cafeer med passende mellemrum, og der er ikke de vanvittige stigninger. På et tidspunkt møder vi damerne igen. De hygger sig og for snakket med de lokale. Og får taget billeder med dem. Vi vandrer videre, nu er vinen dampet af og toget kører igen. På hovedvejen møder vi nogle pilgrimme den modsatte vej, på vej mod Fatima, portugisiske pilgrimme.

Lidt efter kommer vi off road, så at sige. Ind i et skovområde, dejligt, væk fra vejen. Efter vi er kommet ud af skoven, kommer Vi endeligt langt om længe til Mala, hvor der er et kombineret bageri og cafe. Det er utroligt, hvordan kortet snyder, afstandsmæssigt. Vi får kaffe og en lille pizza. Jeg en cola oveni.

Nu skal vi bare klare de næste 4,2 km, til en bar, kun 1,3 km fra Mealhada, dagens mål. Ole går forrest. Der er varmt. Nu dukker den ventede bar op, hvor dagens første øl skal drikkes. Puuh, den smager godt.

Således opmuntret trasker vi videre ind til byen og finder vores hotel, et lille hotel, familiejet. Hotel Restaurante Oasis, til 20€ for Ole, fordi han ikke havde bestilt via booking.com, altså billigere. Vi bliver godt modtaget. Der er terrasse til værelset. Fedt, så kan tøjet komme ud at hænge på en stol i solen. Vi møder en FC Porto fan, i øvrigt, på vej til kamp i Lissabon, mellem Benfica og FC Pirto, sikkert årets kamp. Der er stemning på. Vi mødte også flere biler på vejen mod hotellet, med højlydte råb. Det var fær vi vidste det om kampen.

I bad og bagefter vaske tøj. Ned og have en øl uden foran. Op og skrive lidt på mine beretninger. Får lagt det på hjemmesiden af det, jeg når.

Ned og spise tidligt. Vi vælger helstegt pattegris. Inden da får vi den lækreste forret af frisk ost, andet ost, oliven, brød og noget pattegris, der er lavet som en slags pattekage. Der er vist lidt gourmet over dette familiedrevne hotel. Vi får vin og vand til, plus en dessert. Vi får en salat til, uden eddike eller olie.

Bagefter en kop kaffe og så på hovedet i seng. Vi bliver enige om at starte ved 08.30-tiden i morgen. Der er lidt over 26 km inkl. højdeforskellene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.