Terapikursus i weekenden

Lisbeth og jeg været på terapikursus i weekenden - i Koreansk Afspændings- og Vibrationsterapi i Body Mind Company's lokaler på Danstruplund i Fredensborg. Kurset blev afholdt af Jonna Andersen, der praktiserer ned i Sydfrankrig.

Det har været meget spændende at lære en ny metode at kende. Det er en behandlingsform, der består af vibrationer i forskellige hastigheder, af rotationer og strækninger. Stammer oprindeligt fra Korea og blev introduceret i Frankrig i 1970'erne af en fransk yogalærer. Jonna har taget sin uddannelse i denne terapiform i Frankrig. Normalt udføres den på gulvet, men er i Frankrig videreudviklet til at foregå på en massagebriks.

Der er naturligvis mange ting, der er genkendelige i forhold til Body-SDS, men selve vibrationsteknikken er speciel. Terapiformen kan bruges - som ordet siger - til afspænding, men også til sportsmassage, generel styrkelse af bevægeapparatet, behandling af stive og hævede led, Parkinsonpatienter, sclerosepatienter, personer med spastiske lammelser, børn med motoriske vanskeligheder og "urolige" børn og gigtpatienter.

Nåede selv at være på briksen 2 gange i løbet af weekenden og det var bare dejligt. Selv om der arbejdes godt med led, så kommer man alligevel langt ned i puls. Jeg selv faldt i søvn en enkelt gang og det gjorde min "klient" også. Terapiformen kræver pauser for at virkningen skal forplante sig og det medvirker til, at det føles som en rolig behandling.

Den virker derfor langt hen ad vejen på samme måde som en krops- og ansigtsdrænage behandling . Udover at det gør noget godt specifikt, så bliver man som sagt meget afslappet. Personer med stress ville derfor også have godt af en sådan behandling. Behandlingen tager ca. 1 times tid. Jeg glæder mig til at kunne tilbyde denne behandlingsform på vores klinik efter vores Caminotur.

Om lidt tager jeg ud med min rygsæk. Benytter lejligheden til at gå ind i en Matas, hvor jeg skal finde nogle såler til mine vandresko, som jeg vil teste de kommende dage. Matas skulle have mange forskelllige slags, som jeg vist også skrev forleden dag. Håber at komme op på 15-18 km i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.