Dag 18: Dejlig dag, på alle måder

(Fromista - Carrion De Los Condes, 20,5 km)

Lidt ubehagelig nat pga aftenens postyr. Sov på min bed bug lagen og hele kroppen inde i soveposen. Ingen arme udenfor, så risikoen for bid bliver mindre.

Står op kvarter i syv og går på toilettet. Bagefter forsøge at pakke lidt i det røde lys fra min lampe. Da klokken er syv bliver Bernard og jeg enige om, at det er OK at tænde lyset. Vi går derefter alle i gang med pakningen. Jeg tager sovepose med udenfor i bedre lys, kigger det hele igennem for smådyr, pakker den. Samme med bed bug lagenet. Har nu gjort det til en vane at have alle mine ting i rygsækken og ikke lægge dem alle op.

Nå, har betalt for morgenmaden, kl. 8, så det er svært at tage afsted før. Kaffe, 2 stk. indpakket brød og kage og en lille juice. Det var det.

Afsted sammen med Erwin, som jeg går med hele dagen. Vi går rimelig hurtigt de første 6-7 km. Ingen problemer med fødderne idag, kun meget lidt, så det er dejligt. Vejret er fantastisk. Ruten fuldstændig flad, så det tegner til at blive en god dag. Det blev det. Uden de store tanker.

Erwin fortæller om sine 6 børn og at den ældste er 33 år og den yngste på 19. jeg spørger til hans pension og han siger, at efter 41 år i politiet, så får han ca. 2.000€, men de betaler meget lidt i skat, siger han. Vi snakker også lidt politik og Jørg Haider. Det går bedre med det tyske, efterhånden som vi går.

Erwin er øldrikker og han vil gerne have en lille øl, så det får vi i Villarmentaro de Campos. Et sted hvor de spiller musik, som er kopier. Hvad hører jeg, And I love her, med The Beatles, så den synger jeg selvfølgelig med på. Bartenderen ligner een med tømmermænd og træt af livet.

Vi fortsætter og på vej afsted møder vi The Family og Bernard, der vil holde et hvil her. De har taget en lille detour, som der er mulighed for, meget mudret, sagde de. Vi andre gik på Camino-vejen, ved siden af hovedvejen.

Vi beslutter os for at spise frokost i den næste by, Villalcazar De Sirga, Går dog op på den flotte romanske kirke. Vi betaler 1,5 € for at komme ind. Som mange kirker, store og flotte, med alle deres afdelinger, hvis jeg må sige det på den måde. Sætter mig ned og beder en bøn for mine børnebørn og børn - at det må gå dem godt.

Vi finder et sted og får menu del dia. Man kan spise meget, man forbrænder det hele og lidt mere til. Irwin får en øl til og jeg rødvin. Vi får 3 retter og det hele koster kun 10 € pr. mand. Jeg får dejlig salat til forret og kyllingegryde, godt med olie i, så alt bliver suget op med brød til den videre vandring og forbrænding.

Vi snupper de sidste 5,6 km uden de store sværdslag. Dagens rute er let, ligeud og uden stigninger af nævneværdig art. Vi tager først på klosterherberget, men bestemmer os for at finde The Family og det gør vi på Albergue spiritu Santo, et fantastisk sted. Meget, meget flot. Man bliver ledt op af søstrene og der er rent, stort og flot. Ingen etagesenge. Store toiletter for sig, mange brusebade for sig, begge hver for sig til kvinder og mænd. Det bedste sted siden Roncavalles.

Vi kommer ind og får ordnet det sædvanlige. vi kom herind lidt over 2, så det har givet mig god tid til at opdatere det manglende. Nu skulle være de sidste 3 dage være opdateret. Mangler nogle få billeder. De kommer på senere i aften. Vi skal nu ud at spise, The Family, Erwin, Bernard og jeg. Bernard skulle have været med bussen id ag til Burgos og videre derfra til Santander, hvor han tager færgen i morgen aften. Han er så glad for at være sammen med os, at han vil blive her i nat og har med Isabel hjælp fundet en anden måde at komme til Santander på. Det er godt, at vi kan hjælpes ad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.