Dag 8: Fysikken bliver bedre – Heldigvis

Jeg når måske ikke dagens beretning i dag, så derfor vil jeg lige nå at sende en fødselsdagshilsen, inden dagens slutning.

På FN-dagen i dag, er der 2 kvinder i Nuuk, der henholdsvis fylder rundt og halvrundt, på den rigtige side af 40 - så har jeg ikke sagt for meget. Det må man jo ikke sige om kvinders aldre, siger nogen. Hvem har fundet på det? Helt ærligt - what's the problem? Rynkerne er der jo alligevel og glat hud ser forfærdelig ud, hvis den er tvunget flad. Tak, til kvinder, der tør være sig selv.

Ergo, måske lidt rynkede kvinder - mine bedste ønsker om Buen Camino og jeg mener det!

Så er der en tidligere mandlig kollega, som bor i DK, som desværre ikke har det så godt. Bedste ønsker for dig, kammerat. Håber du mærker mine tanker herfra.

I dagens anledning vil jeg høre 2 numre med James Taylor:

"You've got a friend" - fra hans Best Live album og
"Have Yourself A Little Merry Christmas" - fra hans October Road album, som er den bedste ikke-jul-sang, der findes.

James Taylor har en meget behagelig rolig stemme, som fascinerede mig som 17-årig, da jeg kom til USA, hvor han også sang sammen med sin vist daværende samlever, Carol King.

Og et sidste nummer med Alberte Winding:

"Lyse nætter" - denne smukke sang og melodi om hendes mor, der døde alt for tidligt. Trods det, så er sangen en god repræsentant for alt det, som en Camino handler om - eftertænksomhed, tilgivelse, bearbejdelse, forståelse, erkendelse

3 sange, fordi 3 er et helligt tal. For en sikkerheds skyld, på sådan en dag.

Hør dem, og du kan kun blive glad!

Har overhovedet ikke hørt musik, siden jeg kom til Caminoen. Altså bortset fra det påtvungne, diverse steder.

Med ønske om fortsat god fødselsdag til jer alle 3, her fra Caminoen, i Naverrete!
---------------------
(Viana - Navarrete, 22,5 km)

Beretning kommer senere i dag.

(Nåede simpelthen ikke beretning fra denne dag, pga. træthed og manglende tid. Det vil måske være omsonst at forsøge at skrive noget fra den dag. Dog vil nogle af billederne kunne give mig en erindring, men det bliver senere. I stedet kommer der billederne på)

Her efter hukommelsen, efter at have set billederne:

Jeg husker, at Claire og jeg tog afsted tidligt om morgenen, efter morgenmad, som Claire havde lavet. Lånte i øvrigt en spray af Claire i går til at komme i min rygsæk mod bed bugs. Efter at have kommet diverse på mine fødder efter råd fra Claire, så får jeg det faktisk noget ondt i fødderne, så efter 3 km foreslår hun, at vi finder en bænk og jeg får kigget på mine fødder.

Husker også, at det italienske par (senere The Funaris), der nu går alene, efter at søn og svigerdatter måtte tage hjem til hendes bedstemor begravelse kommer forbi. Det er et meget fladt stykke mod Logrono og ind mod byen går vi kun på asfalt, hvilket mine fødder absolut ikke har godt af.

Jeg går lidt foran de andre, men lige før byen er der en bænk, hvor jeg sætter mig. The Funaris kommer op til mig og jeg tilbyder dem naturligvis plads og vi snakker lidt sammen, på engelsk, manden og jeg. Claire kommer også op og vi to følges ad resten af vejen til Logrono. Det begynder at regne lidt og vi synger Raindrops Keeps Falling On My Head ved indgangen til byen, hvor man går langs med floden.

Vi krydser en bro til selve den gamle bydel, hvor vi følger Caminosporet. Forbi en flot kirke. Fik købt os lidt frugt på vejen. Vi er enige om at finde et apotek for at købe noget, som Claire vil bruge på sine tæer. Jeg får købt noget mere plaster.

Claire og jeg skilles, da jeg vil ind og købe et simkort til min iPad. Finder en Moviestar, hvor jeg får et kort til lidt over 22 €. Det tager noget tid, nærmere de 40 minutter, inden jeg er ude igen. Kan høre, at der er en demontration på vej og politiet kan jeg også se kommer til. Kommer afsted ud af den rigtige vej, ud af byen.

Sætter mig ved udkanten af byen på en bænk og spiser nogle nødder og min frugt plus drikker noget vand. Der er mange fra byen, der passerer og som er i joggingtøj.

Kommer afsted. Der er betonsti ud af byen, med træer langs hele vejen, så langt øjet rækker. Det er fantastisk, som der er lavet stier til gående og cyklende her i Spanien mellem byerne. Vejret er dejligt, solskinsvejr.

Kommer til en park, flere kilometer ud fra Logrona, hvor der også er en børnehave. Der er faktisk meget flot. Støder på det unge franske par, som jeg har mødt før. Han kommer over til mig og tilbyder mig nødder, som han har købt af een. De sidder ved et af de borde i parken, hvor der også er flere grills, man kan benytte.

Kommer videre og støder ind i Claire igen, der hviler sig på en bænk. Vi går videre sammen og følges ad hele vejen. Vi går gennem nogle smukke vinmarker. Biologiske. Man kan se, at de bliver passet og plejet.

Vi kommer langt om længe til Navarrete, hvor vi finder et privat herberg, som er i nogle store lejligheder og hvor man kunne få enkeltværelser. Jeg tager et enkelværelse til 20€, bad og toilet er dog på gangen. Claire tager sig en seng i en 6 mandsstue, men der er ikke andre.

Kommer i bad og får vasket tøj og hænger det til tørre uden for vinduet. For første gang et tøjstativ lige uden vinduet. Tager ned på en bar og får mig lidt tapas og et glas vin og skriver forrige dags beretning. Sidder uden for og skriver. Jeg er lidt bagud.

Går tilbage til herberget, mens jeg på vejen leder efter et sted, hvor man kan få lidt ordentlig mad. Fik anbefalet et sted fra herberget. Kommer hjem og skriver lidt mere, inden klokken bliver så mange, at nu skal jeg ud og have noget mad. Claires værelse er helt mørkt, så jeg går ud fra, at hun ikke er der. Jeg finder den anbefalede restaurant og går ind og sætter mig alene ved et bord. Der er kun 2 andre derinde. Jeg får bestilt noget mad og nyder den, mens jeg kigger i mine guidebøger.

Bagefter smutter jeg ud og går lidt rundt i byen. Støder ind i den unge franske par, der lige er kommet til byen. De har endnu ikke fundet et sted at sove. Vi bliver enige om at drikke en øl sammen på en bar, de har fundet. Den skulle være lidt særegen. Den ene af dem skynder sig hen på det kommunale herberg og indlogerer dem. Vi får også nogle drinks i baren og får snakket sammen. Ja, baren er sandelig underlig, men en lidt syret barejer, givet vis gammel rockmusiker. Man kunne købe cd'er der. Der var også guitar og alle mulige ting i baren, fra musikkens verden.

Klokken er ved at være 22, så det er ved at være sengetid. De skal være hjemme kl. 22.00, mens jeg kan være ude, så længe, jeg vil, men det gør jeg ikke. Skal have noget søvn til i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.